V torek, 18. oktobra, smo izvedli Dan brrez zavržene hrane.
Ozaveščevalno akcijo smo organizirali s skupnimi močmi učenci in mentorice Šolske skupnosti, Ekošole in zdrave šole.
V oddelčnih skupnostih so se pogovarjali o hrani kot dragoceni vrednoti, ustvarjali likovne izdelke s pozivi, da hrana ni odpadek, skupina učencev je v kuhinji več dni beležila količine ostankov hrane in bo z meritvami nadaljevala še naprej.
Učenci so za ta dan predlagali njim najljubši jedilnik in se resnično potrudili. Pri malici je ostalo le nekaj drobcev od sirovih štručk in skodelic s kakavom učencem res ni bil problem sprazniti.
Kosilo je večina učencev v celoti pojedla, odpad je bil minimalen. Lazanja je šla učencem v slast in dežurni učitelji so z veseljem opazovali prazne krožnike, ki so jih učenci vračali na odlagalni pult.
Z majhno količino ostankov se lahko pohvalijo tudi na obeh podružnicah.
Akcija je v celoti uspela, zastavljene cilje smo dosegli.
Želimo, da se pozitivno vzdušje Dneva brez zavržene hrane podaljša še vnaprej.