Odgovorno s hrano

EKOLOGIJA BREZ MEJA V VVZ VOJKE NAPOKOJ

Dodano: 2016-11-22 12:08:01
Ustvarjalnice z Grinijem
V mesecu novembru smo se v Polžkih posvetili razumevanju pomena razvrščanja odpadkov, skrbi za naravo, s tem tudi za naš Planet ter obenem za svoje zdravje.

V VVE Vojke Napokoj, v Moravčah, smo v skupini Polžki ob vsem tem spoznavali tudi vrednoto odgovornost, saj naša skupina sodeluje v mednarodnem projektu Korak za korakom - živimo vrednote.

Obiskal nas je Grini – maskota podjetja Prodnik, ki nam je skozi praktične primere ob prijetnem pogovoru razložil, kako se ločuje odpadke, kako in na kakšne načine jih lahko tudi recikliramo.

Otroci so se s sodelavci Grinija preizkusili tudi v skupnem ustvarjanju adventnega koledarja. Vsak otrok je na manjše koščke natrgal praznični zavijalni papir, ki jih je z lepilom pritrdil na rolice. Otroci so nato takoj, ko so svoj del izdelka končali, polepljeno rolico odnesli h gospodični, ki jim ga je pomagala prilepiti na dano podlogo.

V naslednjem dnevu smo z otroki premišljevali, česa si v prazničnem decembru vse želimo početi. Otroci so našteli raznolike dejavnosti in nekatere bomo tudi vključili v prostore našega novega adventnega koledarja, ki nas bo vsak dan v decembru razveseljeval.

Preko pogovora in ustvarjalne dejavnosti so otroci spoznavali, kako z razvrščanjem odpadkov in ponovnim recikliranjem le-teh skrbimo in ohranjamo naravo.

Ana Gerčar, mag. prof. predšol. vzgoje in ekokoordinatorica ekovrtca.

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL