Odgovorno s hrano

EKOKVIZ ZA OSNOVNE ŠOLE 2016/2017

Dodano: 2016-12-22 14:18:45
Šolsko tekmovanje bo potekalo 19. januarja 2017. Rok za prijavo ekip je 10. januarja 2017.

Zaživela je uradna spletna stran Ekokviza 2016/2017 za osnovne šole, ki jo najdete na naslovu http://eko.telekom.si/, kjer so poleg učnega gradiva objavljena tudi pravila sodelovanja in navodila za izvedbo šolskega tekmovanja. Na strani je v celoti objavljeno učno gradivo, ki bo učencem v pomoč pri pripravi na tekmovanje.

Učno gradivo za letošnji Ekokviz za OŠ je objavljeno v celoti in obsega tri sklope: Odgovorno s hrano (6.razred), Znanstaveniki zgodovine (7.razred) in Krožno gospodarstvo (8.razred).

Na spletni strani Ekokviza so objavljena tudi vprašanja za vajo, s pomočjo katerih bodo lahko vaši učenci preizkusili pridobljena znanja in se naučili reševanja prek spleta. Na voljo so štiri vrste različnih vprašanj: drži-ne drži, izbirna vprašanja ABDC, izbirna slikovna vprašanja ter vprašanja s povezovanjem. Vsako pravilno rešeno vprašanje je vredno eno točko. Sistem vam jih prišteva samodejno, sproti pa meri tudi čas, ki ga porabite za odgovarjanje. Ker so vprašanja za vajo namenjena učenju, vsakemu sledi tudi pojasnilo k pravilnemu odgovoru.

Šolsko tekmovanje bo potekalo v četrtek 19. januarja 2017. 
Rok za prijavo ekip je torek, 10. januar 2017. Neprijavljene ekipe ne morejo sodelovali.

Kodo za registracijo in navodila za prijavo ekip boste prejeli 22.12.2016 na elektronski naslov mentorja posamezne prijavljene šole. Če, do petka 23. decembra 2016, kode ne boste prejeli, prosimo, da to sporočite na naslov info@ekosola.si  ali  ekokviz@telekom.si

Za dodatna vprašanja glede Ekokviza nam lahko pišete na ekokviz@telekom.si in z veseljem vam bomo pomagali z odgovori.

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL