Odgovorno s hrano

KAKO NASTANE KISLA V REPA V VRTCU ROGAŠKA SLATINA?

Dodano: 2016-12-28 07:17:25
REPO SMO PRIPRAVILI IN VSE POTREBNO ZA RIBANJE TUDI
To smo se spraševali v skupini 18 vrtca Rogaška Slatina.

Ker bo kisla repa v zimskih mesecih večkrat na jedilniku, smo otrokom želeli približati njen značilni okus (rahlo kisel), ki ga nekateri otroci odklanjajo.
Otroci so spoznali značilnosti repe, postopek priprave: lupljenje, ribanje, dodajanje soli, tlačenje v kozarce. Tri tedne so opazovali proces kisanja. Po končanem procesu smo repo v vrtcu skuhali in jo skupaj z domačimi žganci pojedli.
Ugotavljali smo, da je kisla repa dobra, naša pa še posebej.

Dragica Kovačič, vrtec Rog. Slatina - enota Potoček

OTROCI SO SAMOSTOJNO RIBALI REPO. PREVIDNOST SEVEDA NI ODVEČ.
REPO JE TREBA TUDI MALO POSKUSITI: »Oo,oo, dobra je, dobra!«
ŽGANCE JE BILO TREBA TUDI SOLITI, DA SO BOLJ OKUSNI.
»JA, ZELO JE OKUSNO«
VESELA NATAKARJA STA POSTREGLA SVOJE PRIJATELJE V SKUPINI.
VSI SMO POSKUSILI REPO IN ŽGANCE.
NEKAJ REPE JE ŠE OSTALO IN TA BO ZA OZIMNICO. ŠE JO BOMO SKUHALI.
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL