OKTOBER
Nabiranje začimb za paradižnikovo juho, pobiranje semen –fižola.
MAREC
Prekopavanje in rahljanje zemlje, gnojenje z naravnimi gnojili, sajenje krompirja, korenčka, čebule, peteršilja, drobnjaka, redkvice, sajenje medovitih rastlin s čebelarskim krožkom (divja češnja, robide, srobot, ameriški slamnik), prekopavanje in zalivanje visokih gred, sajenje zelenjave, priprava sadik (paprika, paradižnik, solata).
APRIL
Skrb za sadike, sejanje zelja, blitve, redkvice, pora, ajde.
MAJ
Delo na vrtu (zalivanje, rahljanje, pletje), sejanje, sajenje vzgojenih sadik (solata, buče, bučke, paradižnik, paprika, blitva, jagode, ameriški slamnik), uporaba rastlin in zelišč v šoli (solata in redkev za malico, zelišča za sirup, potico, bonbone, solato), priprava zastirke, izdelava zeliščne grede z mednosnimi rastlinami s pomočjo hišnika in čebelarskega krožka.
JUNIJ
Zalivanje, sajenje buče čajote in laškega fižola, postavitev visoke grede. Pouk na vrtu (prvošolci jedo kosilo, drugošolci popisujejo rastline, devetošolci likovno ustvarjajo, tretješolci raziskujejo vrt). Izdelava kompostnikov pri pouku tehnike in tehnologije. Postavitev tabel z rastlinskimi oznakami.
MENTORICI: Nataša Pečovnik, Maja Jerman
VRTNARJI: učenci kuharsko vrtnarskega krožka od 2. do 5. razreda