Odgovorno s hrano

NOV EKOPORTAL PROGRAMA EKOŠOLA

Dodano: 2017-11-06 08:58:42
6. novembra 2017 bo aktiviran nov Ekoportal, s katerim bomo v programu Ekošola nadomestili dosedanjo Ekoaplikacijo.

Spoštovani,
sporočamo vam, da bo jutri, 6. novembra 2017, aktiviran nov Ekoportal, s katerim bomo v programu Ekošola nadomestili dosedanjo Ekoaplikacijo. Do njega dostopate prek spletne strani www.ekosola.si
   

Pomembni podatki za vstopanje v Ekoportal in njegovo upravljanje:

  1. Uporabniško ime in geslo
  • V novi sistem smo prenesli vaše dosedanje uporabniško ime, geslo pa boste morali ustvariti (si izmisliti) na novo. Zato boste na vaš e-naslov prejeli povezavo za  ustvarjanje novega GESLA. S klikom na to povezavo boste odprli Ekoportal z obrazcem za nastavitev novega gesla. Za prvi vstop v Ekoportal morate:  

-        vnesti vaše uporabniško ime (s katerim ste se prijavljali v staro Ekoaplikacijo) ali elektronski naslov (na katerega boste prejeli obvestilo s povezavo na Ekoportal),

-        vnesti novo geslo in ga ponoviti/potrditi (geslo naj ima vsaj 6 šest znakov, naj vsebuje številke in črke, brez šumnikov)

  •  Po tem, ko boste ustvarili novo geslo, boste lahko do Ekoportala ponovno dostopali s klikom na znak Ekoportal na spletni strani www.ekosola.si
  •  V primeru, da obvestila s povezavo ne boste prejeli na vaše e-naslov, prosimo, da nam posredujete povratno informacijo, da preverimo, zakaj niste prejeli obvestila. Prosimo vas, da v prejeti pošti preverite tudi predala za »nezaželeno pošto« in »promocijska sporočila«.

Zaradi lažjega preverjanja prosimo, da poleg e-naslova zapišete tudi vaše ime in priimek ter ustanovo, ki ji pripadate.

 

  1. Zasnova Ekoportala po 7-ih korakih
  • Ekoportal je zasnovan po metodologiji sedmih korakov, zato tudi vpisovanje vsebin o vašem delu poteka po teh korakih: 1. Ekoodbor, 2. Okoljski pregled, 3. Ekoakcijski načrt itd.
  • Delno smo spremenili korak 2: Okoljski pregled, ki ni več ugotavljanje izhodiščnega stanja, temveč osnovni korak načrtovanja aktivnosti. V Okoljskem pregledu boste namreč iz pripravljenega seznama »Projekti in aktivnosti« za 9 tematskih sklopov (levi stolpec) izbirali aktivnosti, ki se bodo samodejno prikazovale na novem seznamu »Izbrane aktivnosti« (desni stolpec).

 

  1. Rok za izpolnitev prvih treh korakov: 1. 12. 2017
  • Glede na nov način izvajanja in beleženja sedmih korakov v Ekoportalu je letošnje šolsko oziroma študijsko leto prehodno obdobje za vse ustanove v programu Ekošola.
  • Prve tri korake (1. Ekoodbor, 2. Okoljski pregled, 3. Ekoakcijski načrt) je treba izpolniti do 1. decembra 2017.  Za lažji začetek dela v Ekoportalu smo pripravili Hitri VODNIK za uporabnike Ekoportala z navodili, ki vam bo v pomoč pri izpolnjevanju posameznih korakov.

 

Želimo vam uspešno delo.

Za vprašanja smo vam na voljo, prav tako pa bomo hvaležni za konstruktivne pripombe in predloge.

Projekt podpira Eko sklad
Slovenski javni okoljski sklad

 

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL