Odgovorno s hrano

MEDNARODNA KONFERENCA "OD SEMENA, ZELENJAVE, SADJA DO GIBANJA IN ZDRAVJA ZA ZDRAVO SRCE"

Dodano: 2018-03-29 11:41:14
21. februar 2018 - Vabimo vas k sodelovanju na Mednarodni konferenci, ki bo potekala 10. maja 2018 v Zdravilišču Radenci v Radencih. Rok prijave 31. marec 2018, rok za oddajo strokovnega prispevka 23. april 2018.

Vabimo vas na mednarodno konferenco o hrani kot osrednji temi, ki bo 10. maja 2018 v Zdravilišču Radenci. Na konferenci aktivno sodelujte s primeri in rezultati dobrih praks zdrave in varne prehrane ter gibanju za zdravo srce.

  • Program in vsebina konference

Konferenca je namenjena učiteljem, vzgojiteljem – mentorjem in koordinatorjem, ki aktivnosti in projekte o hrani in sorodnih temah izvajate že več let ali pa ste jih šele začeli izvajati. Vsebine bodo namenjene zdravi in varni prehrani ter gibanju za zdravo srce, šolskih vrtovom,  odgovornemu prehranjevanju, zmanjševanju količine zavržene hrane in drugim temam o hrani, ki jih lahko predlagate sami.

Dobre didaktične prakse od predšolske vzgoje do fakultete bodo predstavili tudi tuji strokovnjaki iz Avstrije, Hrvaške in Madžarske, ki bodo predstavili vidik zdrave hrane, varne prehrane v interakciji s trajnostnim agroživilstvom in ekološko pridelavo. Sodelovala bosta tudi dr. Karmen Pažek in prof. dr. Črtomir Rozman s Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru ter  dr. Jana Ambrožič Dolinšek s Pedagoške fakultete Maribor.

  • Predstavitev in priprava primera dobre prakse:
    → Rok prijave za predstavitev 31. marec 2018
    Prijavnica
    → Rok za oddajo strokovnega prispevka 23. april 2018 Navodila

Primer dobre prakse boste lahko predstavili na stojnici ali na odru s PPT-predstavitvijo ter pripravili strokovni prispevek (najmanj 5000 in največ 8000 znakov brez presledkov). Celoten strokovni prispevek v skladu z navodili posredujte na e-naslov info@ekosola.si najpozneje do 23. aprila 2018. Vsi prispevki, ki jih bomo prejeli do omenjenega datuma, bodo oblikovani v zborniku v elektronski obliki. 
NAVODILO za pripravo strokovnega prispevka.

 

Vljudno vabljeni!

 Prijavnica

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL