Odgovorno s hrano

LIKOVNO - LITERARNI NATEČAJ KUHLINA ZGODBA

Dodano: 2018-01-25 13:14:12
Vabimo vas, da ustvarite svojo zgodbo s pomočjo junakinje Kuhle, ki je v preteklem šolskem letu postala simbol projekta Hrana ni za tjavendan.

Vabimo vas, da ustvarite svojo zgodbo junakinje Kuhle, ki je v preteklem šolskem letu postala simbol projekta Hrana ni za tjavendan in se bori proti zavrženi hrani.

Če želite, da bi kuhlina zgodba zaživela malo drugače, lahko izdelate tudi kolaž, strip, video posnetek, skladbo…

Vsaka udeležena ustanova bo prejela leseno kuhalnico, za izdelavo lutke – glavne junakinje svoje zgodbe. V kolikor želite sodelovati na natečaju, nam do  petka, 2. februarja 2018 na elektronski naslov info@ekosola.si posredujte naslov ustanove, ime in priimek mentorja, kamor vam bomo poslali kuhalnico.

Kdo je Kuhla?
Kuhla je nenavadna gospa. Približno tri dlani visoka. Ne, ni palčica. Ona je … no, ona je … kuhla. Ni pa čisto navadna kuhla. Oblečena je v rdečo oblekico z belimi pikami in predpasnik z velikim žepom, v katerem hrani recepte. Skupaj s prijateljem Polentnikom se s pomočjo naših otrok, učencev in dijakov borita proti zavrženi hrani. Če pa bi Kuhlino zgodbo raje pripovedovali malo drugače, lahko izdelate tudi kolaž, strip, video posnetek, skladbo ...

Rok za oddajo končnega izdelka je 20.4.2018. Izdelke pošljite na naslov: Ekošola, Zavrti 2, 1234 Mengeš s pripisom »Natečaj - Kuhlina zgodba«. Likovno - literarna dela pa pošljite na elektronski naslov: hribar.tina5@gmail.com
Poleg del pripišite še: naziv ustanove, imena in priimke mladih umetnikov, starosti, naslov dela ter ime in priimek mentorja.

Sodelovanje v natečaju je prostovoljno in ni pogoj za sodelovanje v projektu Hrana ni za tjavendan.

Najboljše likovne - literarne prispevke bomo nagradili.

Vabljeni k sodelovanju!

 

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL