Odgovorno s hrano

SREDNJEŠOLCEM V TEKMOVANJU V ŠTUDIJI PRIMERA POSTAVILI IZZIV O PROGRAMU EKOŠOLA

Dodano: 2018-01-26 16:20:09
Dijaki gorenjskih in ljubljanskih srednjih šol so se lotili okoljskega izziva programa Ekošola.

Program Ekošola je letos sodeloval pri pripravi izziva za Tekmovanje v študiji primera, ki sta ga organizirali Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru in Gimnazija Franceta Prešerna iz Kranja za dijake gorenjskih in ljubljanskih srednjih šol. Okoljskega izziva se je lotilo osem ekip dijakov.

V letošnjem Tekmovanju v študiji primera so sodelovali dijaki iz Ekonomske gimnazije in srednje šole Radovljica, Gimnazije Franceta Prešerna Kranj, Gimnazije Ledina in Srednje ekonomske, storitvene in gradbene šole Šolskega centra Kranj.

Izziv smo letos pripravili v programu Ekošola: kako povečati aktivno vključenost dijakov v izvajanje okoljskih aktivnosti v programu Ekošola in prepoznavnost v širši javnosti ter v vsakodnevnem življenju. Po predstavitvi izziva so dijaki imeli na voljo dva dni, da analizirajo problem ter pripravijo rešitev, tretji dan pa so morali rešitev tudi predstaviti.

Strokovna komisija je kot najboljšo rešitev Tekmovanja v reševanju študije primera razglasila rešitev skupine Eko svizci, Ekonomske gimnazije in srednje šole Radovljica. Drugo mesto je zasedla skupina EP, ki so jo sestavljali dijaki Gimnazije Franceta Prešerna, tretje mesto pa ekipa dijakov Gimnazije Ledina pod imenom Ledina.

Več na EKO FOV.

 

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL