Odgovorno s hrano

ŠOLSKO TEKMOVANJE V EKOKVIZU 2018 ZA OSNOVNE ŠOLE

Dodano: 2018-02-06 07:49:14
Jutri, 7. februarja 2018 bo potekalo šolsko tekmovanje v Ekokvizu za OŠ. Zaradi priprave na jutrišnje tekmovanje ni možno reševati ekokviza za vajo in s spleta je umaknjeno tudi učno gradivo.

Jutri bo šlo zares, saj so na vrsti šolska tekmovanja v Ekoznanju. Pošiljamo vam nekaj informacij o tekmovanju in kontakte v primeru nejasnosti ali težav.

Tekmovanje bo potekalo med 7. in 15. uro na povezavi http://ekokviz.telekom.si. Če imate več ekip kot računalnikov, vas prosimo, da upoštevate pravila komisije, da ekipe tekmujejo ena za drugo brez vmesnega daljšega premora. Ekipe se ne smejo srečati. Komisija spremlja tekmovanje vseh prijavljenih ekip in pred razglasitvijo uradnih rezultatov vseh sumljivo doseženih rezultatov ne bo upoštevala.

Sistem je zasnovan tako, da omogoča hkratno reševanje kviza več ekipam. Če sistem vaše prijave ne more sprejeti, pomeni, da je strežnik preobremenjen. V tem primeru vam svetujemo, da počakate s ponovno prijavo nekaj minut. Če povezavo izgubite, pa predlagamo, da se ponovno prijavite, saj boste z reševanjem nadaljevali od tam, kjer ste ostali. Sistem beleži vsak vaš vpis in odgovor oziroma trenutni rezultat, tako da dodatna skrb v primeru napak pri povezovanju ni potrebna. Pri šolskem tekmovanju ob odgovoru ne bodo zapisane razlage, ampak za vsak pravilen odgovor ekipa prejme eno točko. Za nepravilen odgovor točke ni.

Mentorje prosimo, da na povezavi http://eko.telekom.si/si/mentorji/ekipe/seznam/ preverite, ali imate v sistem vpisane vse ekipe.

POMEMBNO:  Zaradi priprave na jutrišnje tekmovanje ni možno reševati ekokviza za vajo in s spleta je umaknjeno tudi učno gradivo. Po zaključku šolskih tekmovanj  7. 2. 2018 od 15. ure dalje, bodo vprašanja za vajo in učno gradivo ponovno dostopna spletu.

Če boste naleteli na težavo, ki zgoraj ni opisana, prosimo, da pokličite na telefonsko številko:

  • 031 32 33 32 (Dunja) ali
  • 01 300 40 49 (Boris)

Prosimo vas, da ekipe med tekmovanjem fotografirate. Fotografije pošljite na elektronski naslov ekokviz@telekom.si ali info@ekosola.si, da jih bomo objavili na spletnem mestu v galeriji utrinkov. Ne pozabite, da morajo starši oziroma skrbniki otrok soglašati z objavo fotografij na spletni strani in v medijih.

Želimo vam veliko pravilnih odgovorov in naj zmagajo najboljše Ekoface!


Ekipa Ekokviza 2017/2018

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL