Odgovorno s hrano

TEDEN MOBILNOSTI V VRTCU AGATA - ENOTA VILA ČIRA ČARA

Dodano: 2018-03-30 09:01:58
Otroci so v tednu mobilnosti spoznali, kako lahko varujejo naš planet z iskanjem prometnih rešitev za okolje in zdravje.

V tednu mobilnosti sta skupaj sodelovali skupini 5-6 letnikov: »Škratki« in »Miške«. Nadgradili sta spoznanja o varovanju našega planeta skozi iskanje prometnih rešitev za okolju in zdravju prijaznih prevoznih sredstev ter načinov prevoza. Otroci so spoznali, da z zmanjšanjem izpustov strupenih plinov v ozračje ohranjajo in ščitijo naravo in lastno zdravje. Sklenili so, da otroci, ki živijo v bližini vrtca lahko koristijo okolju prijazna prevozna sredstva (hojo, kolesarjenje, vožnjo s skirojem, kotalkami, rolerji, poganjalčki), otroci iz bolj oddaljenih krajev pa večinoma morajo koristiti okolju manj prijazna prevozna sredstva. Z lastnim aktivnim sodelovanjem so izdelali plakate, ki  smo jih obesili na vidna mesta v vrtcu, da bomo z njimi seznanjali tudi starše.

V svoje raziskovalno delo so vključili svojo otroško radovednost in ob tem še temeljiteje spoznavali svojo bližnjo okolico. Z opazovalnimi sprehodi so ugotovili, da imamo urejena parkirišča z minimalnim parkiranjem vozil delavcev ustanove šole in vrtca in parkirišča za kolesa in skiroje, ki so v toplejšem delu leta polno zasedena. To nam je vsem v poduk, da vsi zmoremo, lahko in se bomo vseskozi trudili za dobrobit, da ohranimo čistejše okolje za nas in naše zanamce.

                                                      

                                                             Zapisala: vzgojiteljica Aleksandra Frelih

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL