Odgovorno s hrano

EKO-PAKET - 4. marec je zadnji rok za oddajanje poročil o kreativnih izdelkih!

Dodano: 2011-03-31 09:49:26
Ne pozabite - nagradni natečaj Eko-paket bomo letos zaključili 4. marca 2011.

V letošnjem šolskem letu ni bilo potrebno poslati predhodne prijave za sodelovanje – do razpisanega roka morate oddati poročilo o kreativnem izdelku (ali skupino izdelkov), ki ste jih izdelali iz odpadne kartonske embalaže za mleko in sokove (KEMS), kot je določeno za posamezno starostno skupino. Najboljša kreativni izdelki bodo razstavljeni na zaključnem dogodku na sejmu Altermed v Celju.


V nagradnem natečaju Eko-paket je določenih 5 (pet) tekmovalnih skupin. Za vsako skupino sta razpisani tehnika in tema ustvarjanja in sicer:

1.     otroci v vrtcih: ustvarjanje mozaikov in/ali kolažev na temo pravljičnih oz. risanih junakov,
2.     šolarji od 1. do 3. razreda OŠ: oblikovanje mozaikov in/ali kolažev na temo pravljičnih oz. risanih junakov,
3.     šolarji od 4. do 6. razreda OŠ: oblikovanje mozaikov in/ali kolažev na temo varovanja okolja/narave,
4.     šolarji od 7. do 9. razreda OŠ: ustvarjanje v 3D tehniki (skulpture, instalacije) na temo varovanja okolja/narave,
5.     dijaki srednjih šol: ustvarjanje v 3D tehniki (skulpture, instalacije) na temo varovanja okolja/narave.

Več o projektu in navodila, kaj naj vsebuje poročilo o posameznem kreativnem izdelku, preberite v dokumentu »Eko-paket 2011-11: Navodila za oddajanje poročil o kreativnih izdelkih«. Prijavo na natečaj lahko pošljete v elektronski obliki na naslov: info@eko-paket.si. Lahko pa jo pošljete tudi po običajni pošti na naslov Ekošola kot način življenja, Zavrti 2, 1234 Mengeš (novi naslov).

Pri ustvarjanju izdelkov iz KEMS si lahko pomagate tudi z ozaveščevalnim plakatom in brošuro, ki smo ju med šolskim letom poslali vsem ustanovam. Tako brošura kot plakat pa sta v elektronski obliki objavljena na spletnih mestih Ekošole in Eko-paketa: www.eko-paket.si (rubrika 'Znanje o KEMS').

Že sedaj pa vas vabimo na zaključni dogodek nagradnega natečaja Eko-paket, ki ga bomo organizirali v petek, 18. marca 2011, ob 12.00 na sejmu Altermed v Celju.

Za dodatne informacije o natečaju in oddajanju izdelkov pošljite e-pošto na naslov: info@eko-paket.si ali tomaz.pajnic@ekosola.si.

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL