Odgovorno s hrano

Eko-paket: izbrali smo najbolj kreativne projekte nagradnega natečaja

Dodano: 2011-03-15 10:57:17
OŠ Dravlje
Zaključili smo kreativni natečaj s katerim smo otroke, učence in dijake spodbujali k ustvarjanju iz kartonske embalaže. Prejeli smo 132 projektov v petih starostnih skupinah.

Kreativni natečaj v okviru projekta Eko-paket, s katerim smo otroke, učence in dijake s pomočjo mentorjev spodbujali h kreativnemu ustvarjanju iz kartonske embalaže za mleko in sokove (KEMS), smo uspešno zaključili. Odziv nas je nadvse razveselil, saj smo prejeli rekordnih 132 projektov v petih starostnih skupinah. Komisija je imela izjemno težko delo, saj so bili projekti zares izvirni, nekateri pa so še posebej izstopali tudi zaradi načina priprave projektov, vključenosti otrok in staršev. Zato posebna pohvala velja mentorjem, ki ste otroke spodbujali h kreativnemu ustvarjanju skozi učenje o odgovornem ravnanju z odpadno KEMS.  

 

Zaključni dogodek z razglasitvijo najboljših projektov in podelitvijo nagrad zmagovalcem kreativnega natečaja Eko-paket za šolsko leto 2010/11 bo v petek, 18. marca 2011, ob 12.45 uri na sejmu Altermed, v dvorani Celjanka (Dečkova 1, Celje). Na zaključnem dogodku bodo sodelovali tudi dr. Peter Gašperšič, državni sekretar na Ministrstvu za okolje in prostor, ter predstavniki podjetja Tetra Pak, ki je podpornik projekta.

 

Udeležba na zaključnem dogodku je brezplačna. Z organizatorji sejma smo se dogovorili, da boste tisti, ki bi si želeli obiskati tudi sejem Altermed (ter sejma Flora in Poroka, ki bosta potekala istočasno), lahko kupili znižano vstopnico v višini 3,5 EUR v primeru, da svojo udeležbo in udeležbo učencev ali dijakov predhodno najavite do srede, 16. marca 2011 na e-naslov: info@eko-paket.si ali številko 041-289-238 (Nadja).  

 

Vabimo vas, da se nam pridružite!

Zmajček Losko - Vrtec Radovljica
Biotehnična šola Maribor - sončna elektrarna
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL