Odgovorno s hrano

Vseslovenski nagradni natečaj Sola- Eko stand up nastop o ločenem zbiranju in predelavi odpadne embalaže

Dodano: 2011-03-16 09:05:20
OŠ Radenci
Vabimo vas, da se udeležite vseslovenskega natečaja o ločenem zbiranju in predelavi odpadne embalaže, bi po potekal od 15. marca 2011 do 10. junija 2011.

Skrb za okolje in ravnanje z odpadki je ena od pomembnih sprememb v načinu življenja. Ločeno zbiranje odpadne embalaže je del obveznih osnovnošolskih vsebin. Z  nagradnim natečajem, ki ga organizirata neprofitna družba za ravnanje z odpadno embalažo Slopak in nacionalna koordinacija Ekošol ob podpori Sole iz Pivovarne Union, pa Vašim učencem omogočimo možnost poglobljenega razmišljanja o pomenu recikliranja za varstvo okolja. Že temu vabilu k sodelovanju prilagamo 10 izobraževalnih plakatov. Šole, ki se bodo natečaja udeležile, pa bodo prejele tudi brezplačni 15 minutni Eko DVD, ki prikazuje reciklažne postopke za raznovrstne odpadne embalaže.

Vabimo Vas, da se udeležite vseslovenskega natečaja Sola- Eko stand up nastop o ločenem zbiranju in predelavi odpadne embalaže!,  ki bo potekal od 15. marca 2011 do 10. junija 2011. Učenci bodo morali napisati ali zaigrati ali zrežirati ali posneti stand up predstavo o ločenem zbiranju odpadne embalaže.

Delo je skupinsko, nagrajen je sodelujoč razred. V primeru, da v razredu nastane več izdelkov, naj mentor izbere najustreznejše in jih posreduje na naslov družbe Slopak do 30. aprila. Posredujete nam jih lahko v različnih oblikah, v pisani, risani, elektronski in na ustreznem mediju – papirju, DVDju, e-mailu, priporočamo pa objavo na Facebook strani Sola- Eko stand up. Obvezno ob poslanem delu pripišite IME IN NASLOV ŠOLE, RAZRED, IME MENTORJA.

Tekmuje se razredno. Natečaj je nagradni, nagradili bomo 3 razrede v vsaki starostni triadi ( od 1. – 3. raz., od 4. - 6. raz., od 7.- 9.raz) in to v vsaki regiji. Izbrali bomo torej 36 regijskih zmagovalcev, ki bodo dobili praktične nagrade. Državni zmagovalci bodo najboljši iz vsake starostne skupine in državne zmagovalce – 3 razrede, bomo odpeljali v Pustolovski park na Bled.

Strokovna komisija v sestavi štirih strokovnjakov in sicer vsaj predstavnik družbe Slopak, predstavnik Ekošol in gledališki igralec, bo ocenila najboljša dela. Najboljše predstave bodo odigrali na zaključni prireditvi junija v Ljubljani.

Želimo si udeležbe čim večjega števila učencev.  Za sodelujoče učence smo na spletni strani www.locevanjeodpadkov.si  pripravili forum zaprtega tipa za medsebojno izmenjavo idej in informacij ter  namenjen spoznavanju in dopisovanju.  Za učitelje pa bomo pripravili izobraževalne vsebine dostopne na spletni strani www.slopak.si.

Prepričani smo, da bodo učencem pridobljeni podatki o ločenem zbiranju in reciklaži koristili še vrsto let.

 

PRIJAVNICA

OŠ Marjana Nemca Radeče, POŠ Svibno
OŠ Maksa Durjave Maribor
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL