Odgovorno s hrano

OBVESTILO O ZAKLJUČKU NAGRADNEGA NATEČAJA

Dodano: 2011-05-23 13:25:12
V nagradnem natečaju je sodelovalo 112 ustanov (vrtcev in osnovnih šol), ki so posredovali 65 pesmic, 516 risbic in 47 spisov na temo Kekec.

 31.3. 2011 se je zaključil nagradni natečaj  likovnega in literarnega ustvarjanja na temo »PO KEKČEVIH STOPINJAH DO ZNANJA«.

Komisija je med  prispelimi izdelki izbrala zmagovalce v kategorijah:
RISBA VRTEC  - Vrtec Galjevica, Enota  Orlova
RISBA ŠOLA – OŠ Draga Kobala Maribor
ZGODBA ŠOLA – OŠ Bakovci
PESEM ŠOLA – OŠ Venclja Perka Domžale

 Nagrajencem iskreno čestitamo!

 

Zmagovalci v vseh kategorijah bodo nagrajeni s tridnevnim naravoslovnim taborom v EKO HIŠI KEKEC v Srednjem Vrhu nad Martuljkom v predvidenih terminih.

Med izdelki, ki so izstopali sta OŠ Jelšane in OŠ narodnega heroja Maksa Pečarja. Komisija se je soglasno odločila za posebno nagrado za kreativno ustvarjanje maskote Kekca. Za izvirnost izdelanih maskot bosta šoli prejeli posebno nagrado s strani sponzorja nagradnega natečaja družbe Henkel Slovenija.  Ekošola v sodelovanju z ZLRO Ljubljana, pa zgoraj omenjenima šolama za izvirnost omogoča  tabor z brezplačnimi spremljevalci in 10-odstotnim popustom za otroke.

Zaključna prireditev natečaja »Po Kekčevih stopinjah do znanja« z razstavo nagrajenih likovnih izdelkov bo 1. junija 2011 v Srednjem Vrhu nad Martuljkom. Vse  sodelujoče v natečaju vabimo, da z nami preživite prijetno druženje v neokrnjeni naravi.

 Nekaj izbranih  likovnih izdelkov in literarnih del  bomo objavljeni v katalogu na spletni strani programa Ekošola. Vsaka sodelujoča šola in vrtec bo s strani sponzorja nagradnega natečaja družbe Henkel Slovenije do konca avgusta 2011 prejela paket izdelkov lepil za kreativno ustvarjanje.

 Hkrati pa  Ekošola v sodelovanju z  ZLRO Ljubljana ponuja  vsem sodelujočim na natečaju  naravoslovnega  tabora Po Kekčevih stopinjah do znanja ugodnejše cene v terminu od 15.9. 2011 do 31.3.2012 (spremljevalci skupin imajo tridnevni tabor  brezplačen,  otroci in učenci v ceni paketa pa 5-odstotni popust). Cene paketa za naravoslovni tabor  vam bomo sporočili do konca maja.

 Za vse informacije tabora Zgodnje naravoslovje »Po Kekčevih stopinjah do znanja« v Srednjem Vrhu nad Martuljkom smo vam na voljo na elektronskem naslovu milenka.pollak@gmail.com in telefonu 040/ 505 836 Milena Pollak.

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL