Odgovorno s hrano

EKOŠOLE SKUPAJ S PREDSTAVNIKI 32 PODJETIJ POSADILE 160 DREVES OGROŽENE DREVESNE VRSTE

Dodano: 2011-05-24 08:21:28
Ekošole so se predstavile na ekopromenadi na Bledu, ki je simbolno zaznamovala svetovno prvenstvo v veslanju, ki bo 1. in 2. septembra 2011.

V petek 20. maja in soboto 21. maja 2011 sta se odvijala dva dogodka, ki sta simbolno zaznamovala svetovno prvenstvo v veslanju, ki bo 1. in 2. septembra 2011 na Bledu. Učenci izbranih 32  ekošol so skupaj z 32 predstavniki slovenskimi podjetji slavnostno posadili 64 dreves  ogrožene vrste skorša in prispevali k ureditvi spominskega parka na Bledu. 

V soboto je šest ekošol pripravilo ekopromenado na stojnicah, kjer so razstavljali ekoizdelke in vozila prihodnosti. Na stojnicah so se predstavile OŠ Marije Vere Kamni,k OŠ Martina Krpana, OŠ Stražišče Kranj, OŠ Šmartno v Tuhinju, OŠ Toma Brejca Kamnik, OŠ Toneta Čufarja Maribor in OŠ Polje. Stojnice so si z zanimanjem ogledali tudi drugi obiskovalci ekroegate.

Na Blejskem jezeru je tekmovalo 31 četvercev s krmarjem, med katerimi je bila ekipa ekošole s štirimi veslači.

Veslaška regata je bila namenjena spoznavanju univerzalnih vrednot veslanja, med katerimi je tudi odnos do okolja. Prav v skupni skrbi za naravo so  udeleženci regate simbolno podali roke  32 sodelujočim ekošolam in jim podarili ček v vrednosti 1.000 €.

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL