Odgovorno s hrano

ZAKLJUČNA PRIREDITEV NATEČAJA "PO KEKČEVIH STOPINJAH DO ZNANJA"

Dodano: 2011-06-02 19:32:54
Na Srednjem Vrhu nad Gozd Martuljkom, kjer stoji pred kuliso Špikove skupine 960 metrov visoko nad levim bregom Save Dolinke EKOHIŠA »KEKEC«, danes ni manjkalo dobre volje.

Potekala je namreč zaključna prireditev natečaja likovnega in literarnega ustvarjanja na temo »PO KEKČEVIH STOPINJAH DO ZNANJA«, ki sta ga z donacijo podprli družbi Henkel Slovenija v okviru MIT projekta in Mercator d.d. Zbrala se je pisana druščina otrok, medijev, športnikov, kulture in izobraževanja.

V nagradnem natečaju je sodelovalo 112 ustanov (vrtcev in osnovnih šol). Skupno so prejeli 65 pesmic, 516 risbic in 47 spisov na temo Kekec. Komisija je med  prispelimi ustvarjalnimi izdelki izbrala zmagovalce v kategoriji šol in vrtcev:
OŠ Draga Kobala Maribor
za risbe,
OŠ Bakovci
za izvirno zgodbo o Kekcu, 
OŠ Venclja Perka Domžale
za pesem o Kekcu in
Vrtec Galjevica, Enota Orlova za risbo. 

Nagrajenci bodo preživeli tridnevni naravoslovni tabor v ekohiši Kekec.

Med izdelki, ki so izstopali sta OŠ Jelšane in OŠ narodnega heroja Maksa Pečarja. Komisija se je soglasno odločila za posebno nagrado za kreativno ustvarjanje maskote Kekca. Za izvirnost izdelanih maskot bosta šoli prejeli posebno nagrado s strani sponzorja nagradnega natečaja družbe Henkel Slovenija.

Posnetek
http://tvslo.si/predvajaj/slovenska-kronika/ava2.106906786/#ava2.106906786
;

 

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL