Odgovorno s hrano

MOJA REKA SI: MLADI ZAKLJUČILI MISIJO OHRANJANJA SLOVENSKEGA POREČJA

Dodano: 2011-06-14 12:42:57
Zaključil se je natečaj "Fotostrip za mojo reko".

Ocenjevalna komisija je izmed 50 prispelih fotostripov, ki jih je ustvarilo skoraj 400 otrok iz vse Slovenije, izbrala najboljše. Prvo mesto si je priborila skupina učencev iz OŠ Poljane v Ljubljani, ki jo je  na šoli presenetil tudi ambasador projekta Moja reka si, slovenski raper Zlatko.

»Skrb za okolje je velika odgovornost, katere se moramo zavedati vsi. Z osveščanjem je potrebno začeti že pri otrocih, ki morajo skrb za čiste reke in okolje ponotranjiti. Veseli me, da lahko sodelujem pri projektu kot je Moja reka si, kjer sem mladim lahko zgled ter jim dopovem, da je »kul« biti okoljsko ozaveščen,« je po obisku zmagovalne ekipe povedal Zlatko, otroke pa k ohranjanju okolja pozval s svojimi rimami: »V reke se meče več strupa, kot sposobne so ga spit', da hran'mo jih z odpadki, več ne smemo pustit!«

»V projektu »Moja reka si« smo na OŠ Poljane sodelovali s kar tremi fotostripi. Zmagovalnega je, v okviru fotokrožka, ustvarila ekipa treh učenk in učencev, s katerimi smo obiskali Centralno čistilno napravo v Zalogu. Tam smo se spoznali s postopkom prečiščevanja odpadne vode ter spoznali, katere napake delamo že z vsakdanjim ravnanjem doma,« je povedala Anuška Vidmar Brezec, mentorica zmagovalne ekipe in podravnateljica OŠ Poljane.

 

Ekipe petih najbolje ocenjenih fotostripov so se udeležile tudi uradne slovesnosti na Brdu pri Kranju. Tam so jim minister za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič, vodni direktor Slovenije ter vodja Sektorja za vode na Ministrstvu za okolje in prostor Robert Rojc ter direktor podjetja Coca-Cola HBC Slovenija Uroš Kanduč, podelili nagrade in plakete ter se jim zahvalili za pomoč pri osveščanju o pomembnosti slovenskih rek.

Rezultate natečaja si lahko ogledate na spletni strani projekta www.mojareka.si in na www.facebook.com/mojareka.si

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL