Odgovorno s hrano

IZBRANI NAJLEPŠI VRTOVI

Dodano: 2011-09-30 07:47:33
V pilotnem projektu Šolska VRTilnica, ki je bil razpisan v šolskem letu 2010/11

je sodelovalo 55 osnovnih šol. Prejeli smo veliko fotografij  šolskih vrtov. Na podlagi fotografij in opisov aktivnosti smo izbrali tri najlepše vrtove. Semenarna Ljubljana je vsem vključenim v projekt v začetku aprila posredovala paket semen za posaditev.

Projekt  Šolska VRTilnica je vnesel v ekošole nekaj novega in svežega in je bil več kot uspešen. Šolski vrtovi namreč predstavljajo dinamično okolje, ki je dragocen izobraževalni vir in zelo pomemben izobraževalni pripomoček. Učenci so pokazali pozitiven pristop in odnos do vzgoje. Vrt, njiva imata pomirjujoč učinek na njih, so bolj umirjeni in veseli. Vsaka vzgojena rastlina je prinesla posebno  zadovoljstvo in veselje, učenci pa so o delu na vrtu, vzgoji rastlin in pridelkov pripovedovali tudi drugim, ki v projektu niso bili aktivni.

Zmagovalni šolski vrt  in prvo mesto so si pridobili učenci OŠ Podgora Kuteževo, ki so ustvarili čudovit vrt, drugo mesto so si prislužili učenci  OŠ Simona Gregorčiča Kobarid, POŠ Drežnica in tretje mesto učenci OŠ Olge Meglič Ptuj.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo za čudovite vrtove.

Nagrade za najlepše šolske vrtove bomo podelili na Konferenci koordinarjev 5. oktobra 2011 na Brdu pri Kranju.

 

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL