Odgovorno s hrano

Jesenski sejem navtike

Dodano: 2011-09-29 08:21:35
Učenci in mentorji Centra za korekcijo sluha in govora iz Portoroža so izvedli čistilno akcijo v okolico Marine Portorož.

V četrtek,  15. septembra  so učenci skupaj z mentorji izvedli čistilno akcijo, s katero so opozorili udeležence Marine Portorož v okviru Jesenske navtike, da mora biti skrb za okolje sestavni del življenja. Ugotovili so, da okolica ni bila preveč onesnažena, ker imajo zabojnike za ločeno zbiranje odpadkov.

Ob zaključku akcije so se srečali tudi z županom Petrom Bossmanom, s katerim so se tudi slikali v  majicah, kjer so z napisom opozarjali udeležence  Marine Portorož.

»ODRASLI ONESNAŽUJETE, OTROCI ČISTIMO!«
»SPREMENITE OBNAŠANJE«

 

V sklopu sejemskih aktivnosti, so bile na ogled razstavljene tudi izvirne makete sodobnih in nekdanjih plovil in vozil ekošol: CUDV Draga, OŠ Idrija, OŠ Šmartno v Tuhinju, OŠ Angela Besednjaka, OŠ Tabor Logatec in OŠ Šmihel. Makete  prikazujejo vozila oziroma plovila na okolju prijazen pogon, kot so veter, voda, električna energija in podobno, izdelani pa so iz odpadne embalaže, drugih vrst odpadnega materiala (papir, les in drugo) ali pa iz okolju prijaznih izdelkov.

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL