Pobirali smo zelišča in dišavnice z našega vrtička. Uporabljali smo jih v sodelovanju s kuhinjo za juhe, omake. Jesen pa je nasula v naše košare sliv in jabolk, katere so obrodile jablane in slive v našem sadovnjaku. Jablane in slive so obiskovale le čebele in ptice, zato so jabolka ostala zdrava, saj niso bila škropljena proti škodljivcem in boleznim. Na našem Eko dnevu ob Tednu otroka smo se skupaj s starši posladkali z marmelado. Z otroki smo obirali jabolka in jih skladiščili. Uporabili jih bomo za malico, nekaj jih bomo narezali in posušili. Otroci pa so želeli, da popestrimo naš jedilnik še s kompotom. Pri pripravi so sami aktivno sodelovali. Najprej si je vsak izbral svoje jabolko, ga narezal na manjše kose in ga nato dal v posodo, ki jo je pripravila naša kuharica. Kuharica je dodala še dišave in sladkor. Po kosilu nam je kompot res teknil. Odžejali smo se in posladkali z jabolki.
Angeli Močnik,
VVZ Antona Medveda Kamnik, enota Palček