Odgovorno s hrano

Likovni natečaj

Dodano: 2011-11-21 12:28:24
Obveščamo vas, da si lahko ogledate izbrane vošilnice nagradnega likovnega natečaja "Prednovoletni čas", ki so bile izdelane v šolskem letu 2010/11

V oskrbovalcu v oblaku na spletni strani http://jazon.oskrbovalec.si/index.aspx?source=katalog&kategorija=6  so objavljene voščilnice, ki so bile izdelane na  likovnem natečaju »Prednovoletni čas« v šolskem letu 2010/11. Vošilnice so razdeljene po regijah in po posameznih ekošolah.

Nov način  prodaje omogoča, da se od vsake prodane voščilnice, ki smo jo imenovali dobronamerna prodaja evidentira  na vaš ekoračun.  Razlika od prejšnjih donacij prodaje novoletnih čestitk je, da se prodaja vrši preko spletnega portala, kar omogoča sledljiv način vodenja nakupa. Osnovna ideja  je, da se prihranek, ki se ga doseže ob tej oskrbi namensko evidentira in porabi za razvoj, ki prinaša dolgoročne rezultate.  Nov pristop dobronamerne prodaje je tako v skladu s smernicami strategije prehoda Slovenije v nizkoogljično družbo in hkrati sledi zelenim javnim naročilom ter stroškovni učinkovitosti.

 Brez zavedanja pomena  pravega odnosa do okolja, ni možna prava stroškovna učinkovitost.

 Vsa vprašanja v zvezi z novim načinom prodaje in morebitna druga vprašanja sporočite na elektronski naslov zelena.oskrba@jazon.si ali telefon 01/2809 906 (Marja, Lenka).

O novem načinom prodaje lahko tudi sami  obvestite starše, lokalna  podjetja, predstavnike lokalnih skupnosti, da z nakupi voščilnic prispevajo na ekoračun posamezne ekošole.  Od vsake prodane voščilnice se bo na vaš ekoračun naložilo 25 centov.

Vsaka šola, ki ima v naboru voščilnice lahko za boljšo prepoznavnost posreduje sliko  , ki  bo prikazana  pod imenom šole.

 

eTRI voščilnice se proizvajajo in prodajajo v poslovnem modelu ETRI – ekologija, ergonomija in etična ekonomija v podjetju Jazon, ki je podjetje, ki zaposluje invalide, vendar želi s tem odpreti prvih 5 delovnih mest v zaposlitvenem centru za najtežje invalide. Z novimi tehnologijami je to namreč možno in to od malo serijske proizvodnje in dela za mlade gluhe oblikovalce, do pakiranja ter prodaje brez telefona.

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL