Hrani, pridelani v Sloveniji, smo v skupini "Ježi" (starost 4 do 5 let) začeli namenjati pozornost že v mesecu oktobru. V okviru projekta "Zdrava hrana" so otroci spoznavali sadje in uživanje le - tega na veliko različnih načinov. Odzvali smo se tudi na razpisani likovni natečaj "Tradicionalni slovenski zajtrk". Otroci so slikali na temo "Prazna vreča ne stoji pokonci".
Obiskali smo ekokmetijo Pri Lazarju (Podgrad pri Ljubljani), kjer smo bili postreženi z malico iz živil, pridelanih na tej kmetiji. Otroci so sodelovali na delavnici "Od jabolka do soka".
Na dan pred "Tradicionalnim slovenskim zajtrkom" smo si z otroki ogledali film "Kranjska sivka" in obudili naša vedenja o čebelah ter skrbi zanje, ki smo jih pridobili v projektu "Čebelica od kod in kam". Obiskali smo tudi čebelarski center na Brdu pri Lukovici. Otroci so poslikali pogrinjke z motivi čebel in izdelali svečke iz čebeljega voska.
18. novembra, smo si pripravili svečani samopostrežni zajtrk iz doniranih živil, pridelanih na slovenskih tleh.
Tradicionalni slovenski zajtrk si bomo zapomnili tudi po prijetnem vzdušju v naši skupini.
Katarina Munda Udovič in Vesna Pantič,
Vrtec Vodmat, enota Klinični center