Odgovorno s hrano

LIKOVNI NATEČAJ ''PREDNOVOLETNI ČAS''

Dodatne informacije: info@ekosola.si


Likovni natečaj za najlepšo risbo na temo ''Prednovoletni čas'' na temo zimski motivi je oblika ustvarjalnega likovnega delovanja najmlajših. Tematsko naj likovna dela in izdelki obravnavajo zimske motive, prednovoletni čas ter božične in novoletne simbole.

Prejeta likovna dela bomo ocenjevali  in izbirali v naslednjih kategorijah:

A)     izbrane risbe v različnih dimenzijah in izdelki kot klasična likovna dela v različnih tehnikah
B)     
izbrana likovna dela in izdelki z uporabo odpadnih oz. recikliranih materialov
C)    
izbrana likovna dela in izdelki z uporabo naravnih materialov

Likovnim mentorjem priporočamo, da glede na povečano širino razpisa upoštevajo še možnost uporabe naravnih ali recikliranih materialov, možnost likovnih del ali izdelkov v obliki ciklusa ter da naredijo notranji izbor likovnih del ter izdelkov. Priporočamo, da likovni mentorji in koordinatorji ekovrtcev pošljejo le najkvalitetnejša dela.

Strokovna komisija bo v finalnem izboru izbrala 12 likovnih del, ki bodo natisnjena kot motivi na božično-novoletnih voščilnicah, ki jih bomo izdali z objavo avtorja, šole in mentorja.

Okrog 100 likovnih del in nekaj originalnih izdelkov bomo razstavili na zaključni prireditvi z otvoritvijo razstave in podelitvijo nagrad in priznanj za finalni izbor in zahval vrtcem za uvrstitev na razstavo.

Zaključna prireditev z otvoritvijo razstave likovnih del z natečaja 2009/2010 bo predvidoma 17. decembra 2010 v NC Maximus v Murski Soboti. Izbrana likovna dela novega natečaja 2010/2011 bodo razstavljena decembra 2011.

 

Izvedbeni roki likovnega natečaja:

  • 01.03.2011 – pričetek zbiranja likovnih del
  • 31.03.2011 – zadnji rok za oddajo likovnih del in zaključek razpisa
  • maj 2011 - strokovni izbor
  • junij 2011 – objava rezultatov natečaja
  • december 2011 – otvoritev razstave in podelitev nagrad in priznanj za  finaliste

Vsak prijavljen ekovrtec lahko na natečaj pošlje skupno največ 10 likovnih del oz. izdelkov iz vseh prijavljenih skupin. Likovna dela so izbrana na podlagi vašega  internega izbora najboljših likovnih del in izdelkov, skladno s prednostnimi področji inovativnosti in uporabe naravnih ali odpadnih materialov.


 Na hrbtni strani vsake risbe morate zapisat, ime in priimek avtorja (otroka ali skupine), oddelek, tehniko risanja, material, ki je uporabljen pri izdelavi ter ime in naslov vrtca in ime priimek likovnega mentorja.

Likovna dela se zbirajo od  01. marca  do vključno 31. marca 2011 na naslovu:

Ekošola kot način življenja
Zavrti 2
1234 Mengeš


s pripisom ''Najlepša risba – Prednovoletni čas''

PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL