Odgovorno s hrano

Mednarodni natečaj Okolje in inovacija

Dodano: 2011-03-31 09:49:07
Mednarodni natečaj okolje in inovacija

 


Mednarodni natečaj Okolje in inovacija spodbuja osnovne in srednje šole na Danskem, v Latviji, Sloveniji in Turčiji pri oblikovanju dejanskih rešitev za sedanje okoljske probleme. Nacionalna žirija bo izbrala pet šol; posamezna šola bo prejela subvencijo do 4.000 € za uresničitev svojih idej.

Najnovejši ciklus, ki se je začel 15. oktobra 2010, z naslovom "Zmanjšajmo količino odpadkov! Zmanjšajmo, ponovno uporabimo, reciklirajmo" nadgrajuje prejšnji cikel, ki se je osredotočal na zmanjšanje porabe energije.

Maja 2011 bo nacionalna žirija izbrala najboljše ideje ter povezala šole s Toyotinimi maloprodajnimi trgovci v njihovi regiji. Nacionalni Toyotini trgovci bodo tako ponovno sodelovali s šolami in jim v šolskem letu 2011/12pomagali pri razvoju in izvajanju inovativnih okoljskih projektov v lokalnih skupnostih. Najboljši projekt  vsake države bo sodeloval na mednarodnem natečaju, skupni zmagovalec pa bo znan oktobra 2012.
 
Projekt vodi in nadzira FEE (Fundacija za okoljsko izobraževanje) s svojim mednarodnim programom Ekošola s podporo družbeno odgovornega podjetja TME (Toyota Motor Europe) preko Toyota sklada za Evropo.

Projektno prijavo pošljite vodji projekta za Slovenijo najpozneje do 31. marca 2011.

RAZPIS
PRIJAVA
ZGIBANKA
PLAKAT
Sporočilo za javnost 15. 10. 2010

Kontaktni podatki vodje projekta za Slovenijo:

Doves Ekošola

Tomaž Pajnič
DOVES - FEE Slovenija
tomaz.pajnic@ekosola.si
041 349 350

 

Avtor projekta: Projekt podpira:
 Eco-SchoolsFEEUNEP  TOYOTA FUND FOR EUROPETOYOTA
PROJEKTI
Eko kviz

Ekokviz za srednje šole

Eko paket

Hrana ni za tjavendan

Raziskovalci biotske raznovrstnosti

Jaz, ti mi za Slovenijo

Znanje o gozdovih


POROČILO EKOŠOL